Screen Shot 2019-08-14 at 13.46.12.png

Hei.

Tervetuloa blogiini. Seuraa minua instassa, niin näen kuka sinä olet. <3

Enter the Sober Curious

Enter the Sober Curious

Olet nyt siinä ja luet tätä. On tämä hetki, missä olet. Ja sitten on tulevaisuus, joka voi olla kovin monenlainen. Voit päättää, että haet lasin vettä tai että käyt suihkussa. Sinä päätät, mitä tapahtuu. Sinä olet oman elämäsi suunnanottaja ja -näyttäjä. Olet samalla sekä vapaa, että vastuussa. Ja koko ajan olet liikkeessä johonkin suuntaan.

Olen viime aikoina käyttänyt energiaani siihen, että olen halunnut mennä eteenpäin myös luopumalla niistä asioista, mitkä eivät vie minua siihen suuntaan mihin haluan. Olen halunnut muuttaa omaa elämääni siten parempaan suuntaan. Näihin luopumisiin on kuulunut sekä ruokia että juomia, mutta myös oman käyttäytymiseni rajoittamista (mm. sähköpostien luku vain 2 kertaa päivässä) ja toisaalta myös joidenkin projektien luopumista. Olen ehkä (toivottavasti) oppinut sanomaan “ei”, silloin kun siltä tuntuu.

Minulla ei ole selkeää suunnitelmaa siitä mistä luovun seuraavaaksi, mutta olen vain tehnyt näitä päätöksiä sen mukaan miltä on tuntunut. Ja toistaiseksi olen ollut näihin muutoksiin todella tyytyväinen. Minulla ei ole myöskään selkeää suunnitelmaa sen suhteen milloin nämä “lakot” loppuvat tai loppuvatko. Eli tavallaan olen sitten sellaisessa tilassa, että “toistaiseksi ilman”.

Yksi muutos minkä päätin tehdä (monen muun lomassa) oli aloittaa “sober curious” -kausi. Eli olen toistaiseksi lopettanut alkoholin juomisen. En ole tehnyt päätöstä sen suhteen saanko juoda lasillisen silloin tällöin, mutta toistaiseksi en ole niin tehnyt. Ja en ole raskaana (eräät siitä jo kyselivätkin Instan puolella). :) Olen nyt ollut tällä linjalla noin kuukauden.

Jos aihe kiinnostaa, idea on tässä Sober Curious-kirjassa. En ole tuota itse vielä kerennyt lukea, mutta se on lukulistallani. Kirjaa taisin törmätä alunperin Guardianissa muutamia kuukausia sitten.

Sober Curious & HRV

Minulla on Oura-sormus, joka kertoo minulle uneni laadusta, sykkeestäni, lämpötilastai ja monesta muusta. Siitä minun pitää tehdä ihan oma kirjoitus jossain kohtaa. Oura on osoittanut minulle mm. sen, että jo yksi lasillinen illalla huonontaa uneni laatua. Tämä tuli minulle yllätyksenä. En olisi uskonut että klo 18 nautittu olut tosiaan voisi huonontaa untani. Mutta kun katson dataa, pakko se on uskoa.

Last Time

Yksi helpottava tekijä tässä luopumisen tuskassa on ollut sovellus nimeltä “Last Time”. Sen avulla pystyn seuraamaan milloin on ollut vika kerta. Kyseinen sovellus ei ole kaunis, mutta se toimii. Olen nyt laajentanut siihen myös muita asioita. Mm. eilen laitoi merkinnän, että vaihdoin vessan pyyhkeet. Nyt tiedän aina milloin ne on vaihdettu viimeksi.

Luopuminen tapahtuu lisäämällä

Kun luovun jostain, yritän miettiä sille aina korvikkeita. Myös se, mikä on ollut eri aineiden käytön juurisyy on ollut hyvä selvittää kun miettii korvikkeita. Mm. kokis on ollut itselleni palkinto. Samoin karkit. Tällä matkalla on ollut hyvä miettiä myös se, miksi olen kokenut tarvitsevani palkintoja. Onko työ ollut liian raskasta vai mistä on ollut milloinkin kyse.

Mistä olen luopunut?

Alkoholi lähti ensin. Sitten luovuin kokiksesta.

Kokiksen lopettaminen on ollut toistaiseksi vaikeinta jostain syystä. Sitä olen eniten kaivannut. Ja nyt kun kirjoitankin siitä, mieleni tekee kokista. :D Kokiksen olen korvannut vedellä, sitruunavedellä, vichyllä ja poikkeustapauksissa (pari kertaa) alkoholittomalla siiderillä (Happy Joe, ollut muuten hyvää).

Karkeista luopuminen tapahtui juhlallisin menoin. Söin viimeiset karkkini yhdessä Milan kanssa. Menimme ostamaan irtokarkkeja ja molemmat saivat ostaa 10 karkkia. Tosin muutin sen itselleni viimeiseksi 11 karkiksi. Ja sitten menimme puiston penkille syömään ne. Se jäi hienoksi muistoksi.

Muita lakon aiheita ovat olleet sipsit ja pitsa. Tulossa on kakut ja keksit, kahvi, maitotuotteet ja viljatuotteet ehkä. Pahimmat tulevat olemaan kahvi ja juustot. En tiedä luovunko niistä vasta vuosien päästä vai ensi viikolla. Tai ikinä. Se jää nähtäväksi.

En muuten tiedä onko Suomessa muita “Sober Curios” -tyyppejä. Jos olet, niin laita minulle viestiä! :)

P.S. Viimeinen olut, minkä join oli Olarin panimon “Olarin kusi”.

A pig in a cage on antibiotics

A pig in a cage on antibiotics

0